A patra etapă a Motocross Cup are loc sâmbătă, 13 iulie, pe circuitul de la Zărneşti

După etapa desfăşurată la Şag, pe malul Timişului, în urmă cu doar două săptămâni, motoarele se vor tura din nou în Motocross CUP, de această dată la Zărneşti, pe cel mai vechi circuit de motocross al României.

circuit-motocross-zarnesti

Singura competiţie privată de motocross a României şi-a cernut deja favoriţii la câştigarea celor opt clase, cea mai mare surpriză fiind liderul clasamentului provizoriu de la MX1, clasa destinată celor mai puternice motoare. Este vorba despre Ciprian „Zărzărică” Staicu (Top CRoss TCS), pilotul care în 2012 câştiga clasa Amatori. Nu s-a temut să alerge alături de cei mai experimentaţi piloţi de motocross ai României, a suportat durerea unei accidentări la gleznă în etapa de deschidere de la Prundu, iar acum, la jumătatea sezonului se poate deja gândi la cea mai înaltă treaptă a podiumului.

ciprian-staicu-zarzarica

Fraţii Corbea, Ionuţ şi Virgil, ambii legitimaţi la Top Cross TCS, sunt lideri la clasele MX2 Junior şi respectiv MX2, iar Demeter Laszlo (Sugaş Sfântu Gheorghe) şi Nagy Daniel (Steaua GT Bucureşti) sunt în top la clasele destinate Amatorilor şi respectiv Veteranilor. Îndreptându-ne privirea spre clasele mici, George Manta (Lido Câmpina) conduce la MX50, Cristian Marinescu (Vectra Zărneşti) este lider la MX65, iar Alin Grădinariu pare să nu îşi fi găsit un rival pe măsură la clasa MX85.

Pentru ca toţi sportivii să poată evolua în cele mai bune condiţii, circuitul va fi atent pregătit de organizatori, cluburile Top Cross TCS şi Dual Racing Team. „Vom repara decolările şi aterizările”, spune Adrian Răduţă, campionul aflat într-un an „sabatic”, care se concentrează acum pe creşterea unei noi generaţii de motocrosişti. Prioritatea sportivului este amenjarea unui drum de acces pentru partea superioară a circuitului, astfel încât cisternele cu apă să poată ajunge şi aici, împiedicând formarea prafului, unul din cei mai mari inamici ai siguranţei piloţilor.

Vă reamintim faptul că riderii ce aleargă în Motocross CUP beneficiază de 20% reducere la protecţiile cervicale MoveoBrace! 

Ne vedem sâmbătă la circuit!

Moveobrace_Stickers_promo_01_red

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>